Ons Bedrijf

 

Vishandel Hengel is een familiebedrijf dat al sinds 1983 specialist is het op gebied van verse vis en diverse gerookte en gebakken vissoorten. De Vishandel is in 1983 opgericht door Dick en Henny Gussinklo. De oorsprong van de vishandel ligt in Amsterdam waar de grootouders van Henny Gusssinklo ooit begonnen met een winkel in vis en Fruit, Fish en Fruit genaamd. De handel in vis verplaatste zich naar Gelderland toen de ouders van Henny met een viswinkel in Lochem starten. Hier leerde Henny de kneepjes van het vak. In 1983 openden Dick en Henny Gussinklo dan ook hun eigen viswinkel in Hengelo Gld. Vishandel Hengel was geboren.

 

De winkel werd uitgebreid in 1988 met zogenaamde “ventwijken” toen de zoon van Henny, Erik , officieel toetrad als mede-eigenaar van het bedrijf. De verkoop van vis werd vanaf dat moment niet meer alleen gedaan vanuit de winkel, maar ook door verkopen aan de deur, het zogenaamde venten. Dit resulteerde in 1991 in een eerste vaste marktstandplaats in Halle. Het bedrijf groeide uit tot een bedrijf met naast de winkel ook steeds meer marktstandplaatsen.

 

Momenteel is vishandel Hengel gevestigd in Zelhem. De locatie in Hengelo was te klein en na een zoektocht naar een nieuwe locatie werd besloten een eigen bedrijfshal te bouwen in Zelhem. In 2008 werd daarom de geheel nieuw gebouwde en ingerichte bedrijfshal in Zelhem in gebruik genomen. Het nieuwe bedrijfspand werd compleet aan de huidige eisen van efficiency en hygiëne gebouwd en ingericht.
Vishandel Hengel is inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf met in de regio zo’n 40 standplaatsen op diverse markten en circa 20 kermissen & evenementen. Een bedrijf dat dicht bij de mensen in de buurt staat en waar herkenbaarheid in de regio een must is. Naast Erik staat een team van gemotiveerd personeel met verstand van de producten en met een hoog service en kwaliteitsniveau.